O nama

Candy: uspješna priča, od prve perilice rublja do Wi-Fi uređaja.

 

1945. godine Candy je proizveo  prvu talijansku perilicu rublja, da bi izumom moderne perilice rublja s prednjim punjenjem u kasnim 50ima postao sinonim za pranje u Italiji.


Candy je sada internacionalni brand koji nudi širok asortiman samostojećih i ugradbenih uređaja, spajajući pritom najnaprednije tehnologije, funkcionalnost uz prepoznatljiv talijanski dizajn i izvrsne rezultate. Uz godine postojanja, cilj se nije promijenio: zadovoljiti potrebe korisnika inovativnim pristupom, ali i jednostavnošću upotrebe i uređajima prihvatljive cijene.

 

POVIJEST

Candy Matic

1945/1955

1945. godine, u mehaničkoj radionici Eden Fumagalli proizvodi Model 50, prvu talijansku perilicu rublja: predstavljenu javnosti na milanskom sajmu 1946. Iste godine, inspirirana stihovima pjesme Nat King Colea, tvrtka mijenja naziv u Candy.
Uz patent prve perilice posuđa, Candy lansira Model 45, perilicu rublja kapaciteta 3 kg s grijačem i odvodnom pumpom. 1954. godine tvrtka je komercijalizirala Candy Matic uz slogan "Hvala najljepša, to je Candy."

Candy Bi-matic

1955/1965

1955. godine Candy je otvorio prvu inozemnu podružnicu u Francuskoj, nakon koje je uslijedila ona u Njemačkoj, otvorena 1958. 1957. godine lansirana je Bi-Matic, prva poluautomatska perilica rublja s ispiranjem i centrifugom: godinu dana kasnije izlazi Automatic Candy, prva potpuno automatska perilica rublja.


Između 1959. i 1961. godine, izgrađena je nova tvornica u Brugheriu (MB). 
Uz predstavljanje Superautomatic 5 1963. godine, Candy se ističe najnaprednijim perilicama rublja uz ovalnu kadu i opciju pola punjenja.

 

Candy Stipomatic

1965/1975

Prva Candy perilica posuđa datira iz 1966. godine: naziva Stipomatic s tri odvojena odjeljka za različito pranje. 1968. godine, Superautomatic 98 prva je perilica rublja sa šest programa i biološkim namakanjem. Između 1970. i 1971., akvizicijom Kelvinator tvrtke, počinje proizvodnja prvih kuhinja i hladnjaka. 


Novi Candy uređaji nosili su potpis poznatih dizajnera i stekli značajna priznanja poput Zlatnog kompasa, osvojenog 1970. za model CANDYzionatore C23 s potpisom Joea Colomba.

WASHING MACHINE Tempovariant

1975/1985

Za sveprisutne uređaje, ali nikada kao u tom razdoblju, ušteda i utjecaj na okoliš postaju važna pitanja za Candy koji 1977. godine pokreće No Waste kampanju uz slogan "Candy vam pomaže u očuvanju. Svjetla, rublja, deterdženta." Za hladnjake je to značilo usvojiti novu No Frost tehnologiju koja sprječava taloženje leda i inja, dok su perilice rublja postaje robusnije uz nove kade i bubnjeve od nehrđajućeg čelika.
1981. godine Candy je komercijalizirao T3, prvu ledenicu s tri odjeljka s tri različite temperature.

In 1981 the T3 was the first freezer with three separate compartments and temperature zones. Candy also produced the first fridge freezer with no frost technology. 

Combichef

1985/1995

1985. godine, na 40. godišnjicu, Candy je kupio dva velika talijanska branda, Zerowatt i Gasfire. U tom razdoblju, otvorio je tvornice diljem svijeta i nastavio akviziciju velikih tvrtki kao što su  Rosiéres (vodeći proizvođač kuhinjskih uređaja), Mayc-Otstein (perilice rublja s gornjim punjenjem) i Iberna (hladnjaci): tako je nastala inovativna Combichef, prva pećnica s klasičnim načinom pečenja i mikrovalovima.


Tijekom ovog razdoblja, uređaji posebnih dimenzija kao što su Slimmy i Holiday perilice rublja, postigli su veliki uspjeh.

DISHWASHERS Candy Futura

1995/2005

1995. godine Candy broji pola stoljeća i proslavlja ga kupnjom Hoover European Appliances, vodećeg europskog proizvođača uređaja za čišćenje podova. 


U novom tisućljeću, Candy mijenja svoj logo i nastavlja rast: 2002. godine izvozi u 111 zemalja.
Iste godine rođen je slogan "Candy zna kako", koji se i danas koristi.
2004. godine Candy ruši rekord perilicom posuđa: Candy Futura s čak 15 kompleta. Tijekom ovog razdoblja, Candy se također širi u Kinu i otvara ured u Šangaju.

WASHING MACHINE GrandÓ Candy

2005/2010

2005. godine Candy slavi 60 godina i kupuje tvrtku Wyatka, vodećeg ruskog proizvođača perilica rublja. U ožujku 2006. lansira GrandÓ perilicu rublja s najvećim vratima na tržištu; u lipnju kupuje vodeći kineski brand za pranje, Jingling, a sljedeće godine Grupaciji se pridružuje turski SUSLER, stručnjak za kuhinjske uređaje.


2009. godine u asortiman se uvode indukcijske ploče, kao i Duo: u standardnim dimenzijama, Candy spaja perilicu posuđa i višenamjensku električnu pećnicu. 2010. godine uvodi inovaciju na tržište sušilica uz EasyCase: kondenzacijsku posudu smještenu u vratima bubnja.

Microwaves Candy Ego

2011/2013

2011. godine Candy predstavlja GrandÓ Evo s Mix Power System tehnologijom koja pere rublje na 20 °C s učinkom kao na 40 °C. U kuhinjskom segmentu izlazi Prodige pećnica s dvostrukom unutrašnjošću i dvostrukim ventilatorom za istovremeno pečenje na različitim temperaturama. 


2012. otvara novu tvornicu perilica rublja u Kini. U segmentu perilica rublja s gornjim punjenjem, predstavlja Evo Plaisir s nježnim otvaranjem (Gentle Touch Opening). Revolucija u kuhinji: Krio Vital Evo hladnjaci omogućuju bolje očuvanje hrane zahvaljujući No Frost Bio tehnologiji i sustavu ventilacije; indukcijska ploča postaje FLEXI zahvaljujući prilagodljivim površinama za kuhanje: pećnice imaju najveći kapacitet na tržištu - 78 litara.


2013. godine Candy dodaje EvoSpace asortimanu perilica posuđa prostor za osam maxi tanjura zahvaljujući Maxi Plates dizajnu. Iste godine rođene su EGO mikrovalne pećnice: osebujnog izgleda u pet boja za vintage doživljaj.

Candy Simpli-Fi

2014/2015

2014. GrandÓVita perilica rublja ruši rekord s najučinkovitijim brzim pranjem zahvaljujući Mix Power System + tehnologiji: učinkovito pranje u samo 59'; pećnice i Elite ploča osvajaju jedinstvenim i uglađenim dizajnom; EvoSpace perilica posuđa dostiže 16 kompleta čime ruši rekord za kapacitet i fleksibilnost; Alisè perilica sušilica nudi kombinaciju 8kg pranja i 5kg suđenja u samo 45 cm. Hladnjaci postaju Maxi, dosežući visinu od dva metra.


2014. godine također izlazi i simply-Fi, prva generacija Wi-Fi uređaja. 2015. godine Candy slavi 70 godina od prve proizvodnje potpuno talijanske perilice rublja i priprema za se proslavu uz mnoge inovacije.

Istraživanje i inovacija

Candy Group nastavlja unaprijeđenje i implementaciju tehnologije u uređaje jednostavne za upotrebu, dizajnirane da upotpune kvalitetu vašeg života. Središte inovacije, istraživanja i razvoja, smješteno je u Italiji, u gradu Brugheriju (MB).

Danas, u digitalnom dobu, Candy otvara vrata za uređaje nove generacije, koji komuniciraju s korisnikom na izravan, jednostavan i intuitivan način. Odjel istraživanja i razvoja Grupacije osmislio je Candy simply-Fi, prvu generaciju Wi-Fi uređaja koji s korisnicima  komuniciraju na daljinu, čineći njihov život jednostavnijim.

Kvaliteta i zaštita okoliša

Candy Group koristi reciklirajuće materijale za izradu svake komponente (uključujući uređaje i pakiranje) i aktivno sudjeluje u provođenju Smjernice o otpadnoj električnoj i elektroničkoj opremi (OEEO).

Zahvaljujući upotrebi novih tehnologija, Candy Group uspjela je ispuniti dva zadatka: zadovoljstvo korisnika i zaštita okoliša. Proizvodni procesi osmišljeni su s ciljem smanjenja emisije u sukladnosti s regulativama svake zemlje, kao i smanjenja potrošnje energije kućanskih uređaja.

 

 

Grupacija, u privatnom vlasništvu obitelji Fumagalli, jedna je od vodećih europskih proizvođača kućanskih uređaja: perilica rublja, perilica posuđa, perilica sušilica, sušilica, hladnjaka, ledenica, štednjaka i pećnica, samostojećih i iugradbenih; s poštivanjem ekoloških i energetskih vrijednosti. 
Osnovni cilj zadovoljstvo je naših korisnika: za sve njihove potrebe zaduženo je preko 2.000 aktivnih servisnih centara diljem Europe. Candy Grupacija radi s internacionalnim brandovima Candy i Hoover te nacionalnim: Iberna, Jinling, Hoover-Otsein, Rosières, Süsler, Vyatka, Zerowatt, Gasfire i Baumatic.

 

CANDY HOOVER ZAGREB d.o.o.
Duzice 1 – 10 000 Zagreb
Tel +385-1-6176242 – Fax +385-1-6176243