SAVJETI & TRIKOVI - PAMETNA RJEŠENJA ZA JEDNOSTAVNU SVAKODNEVICU

Candy uređaji s tehnologijom povezivanja puni su iznenađenja - vrijeme je da ih upoznate!
Pametna rješenja na dohvat ruke - smanjite nepotrebno bacanje hrane, iskušajte maštovite recepte, odaberite optimalan program pranja za omiljeno rublje - čitav svijet dodatnih sadržaja dostupan je putem Candy aplikacije. Pristupite korisnim savjetima & trikovima za pravilnu upotrebu Candy uređaja i iskoristite sve mogućnosti koje nude - neka vaša svakodnevica bude pametna i jednostavna.

SAVJETI & TRIKOVI ZA PRANJE

Perilice rublja

 

ŠTO JE TVRDOĆA VODE

Tvrdoća vode označava koncentraciju kalcija, magnezija i ostalih minerala te ovisi o izvoru vode. Ta vrijednost nije samo važna u odabiru vode za piće, već i kod pranja, budući da tvrdoća vode utječe na sposobnost reakcije vode s deterdžentom. Naime, veća tvrdoća vode negativno utječe na učinkovitost deterdženta - smanjuje nastanak pjene i ostavlja mineralne ostatke (tzv. kamenac) na površinama s kojima dolazi u kontakt.

 

UKLANJENJE MRLJA OD ČOKOLADE

Za uklanjanje mrlja od čokolade, nanesite otopinu vode i praškastog deterdženta, ostavite da djeluje pola sata i operite rublje u perilici. 

 

UKLANJANJE MRLJA OD RAJČICE

Isperite višak umaka od rajčice vodom, nanesite kalijev sapun ili par kapi tekućeg deterdženta za posuđe i ostavite da djeluje par minuta. Ako je riječ o tvrdokornoj, osušenoj mrlji, istrljajte je mješavinom vode, sode bikarbone i soli i operite u perilici rublja. 

Sušilice rublja

 

SUŠENJE RUBLJA RAZLIČITIH TKANINA

Vaša sušilica rublja nudi više programa za sušenje različitih vrsta tkanina, ali zahvaljujući posebnom programu - možete ih sušiti zajedno, bez bojazni od oštećenja. Kada manji i lakši komadi rublja dosegnu optimalnu razinu suhoće, zvučni signal će vas upozoriti da ih izvadite. Nakon uklanjanja suhog rublja, možete nastaviti sa sušenjem ostalog (još vlažnog) rublja.

 

LAKOĆA GLAČANJA SVILENOG RUBLJA 

Postavite glačalo ili parnu postaju na najnižu postavku temperature i iskoristite snagu pare - okrenite rublje na unutarnju stranu i rasprostrite ga kada je još vlažno, položite čistu tanju krpu preko za zaštitu od glačala. 

Perilice posuđa

 

UKLONITE NEUGODAN RIBLJI MIRIS

Za uklanjanje neugodnih mirisa ribljih jela s posuđa, isperite ih nakon obroka pod mlazom hladne vode i uklonite sve ostatke hrane. Ostavite ih u otopini hladne vode, deterdženta za posuđe i limunovog soka ili bijelog octa (oko 1 šalica za cijeli sudoper) oko 5-10 minuta i operite na uobičajen način. 

 

PRANJE TERMOS BOCA

Nakon ispiranja mlakom vodom, ulijte par kapi deterdženta u bocu i uklonite prljavštinu posebnom četkom za pranje boca. Isperite termos bocu, dodajte sredstvo za odmašćivanje i ostavite da djeluje barem pet minuta, Nakon toga, pažljivo očistite bocu abrazivnom spužvom

 

PRANJE DRVENOG PRIBORA 

Daske za rezanje, zaimače, kuhače, valjkovi za tijesto, špatule - drveno posuđe operite toplom vodom i blagim deterdžentom za posuđe ili kalijevim sapunom. Tvrdokornu prljavštinu uklonite mekanom spužvom, temeljito isperite vodom i obrišite suhom krpom. Drvene daske i kuhače potrebno je ostaviti u uspravnom položaju kako bi isparila sva vlaga - sprječite oštećenja i nastanak plijesni.

SAVJETI & TRIKOVI ZA KUHANJE

Pećnice

 

JEDNOSTAVNO ODMRZAVANJE 

Jeste li znali da hranu možete odmrzavati i u pećnici? Odmrznite bilo koju hranu u samo nekoliko minuta pomoću funkcije ODMRZAVANJA, bez mijenjanja sadržaja proteina u hrani. Okrugli grijač i ventilator jamče ravnomjerno kruženje toplog zraka potrebnog za odmrzavanje.

 

PRIPREMA HRSKAVE PILETINE

Tajna hrskave kožice kod pečene piletine? Da se ne bi osušilo, meso zamotajte blago navlaženim papirom koji je otporan na pećnicu, postavite pećnicu u statički / ventilirani način, a zatim, 10 minuta prije kraja vremena kuhanja, otkrijte piletinu i postavite pećnicu na način roštilja da ga oštri.

 

UKLANJANJE NEUGODNIH MIRISA

Napunite pladanj za pećnicu limunovim sokom. Podesite temperaturu pećnice između 180 i 250 stupnjeva, ovisno o intenzitetu neugodnih mirisa i ostavite oko 30 do 40 minuta. Prilikom isparavanja, limunov sok će ukloniti neugodne mirise i ostaviti svježu slatku aromu unutar pećnice. Ako ne volite limun, možete koristiti bilo koju drugu vrstu agruma.

 

ČIŠĆENJE REŠETKI PEĆNICE

Za najučinkovitije čišćenje rešetki, izvadite ih ih pećnice i očistite ih spužvom uz sredstvo za odmašćivanje ili bijeli ocat. Ostavite u vodi oko 10 minuta, isperite i temeljito osušite.

Mikrovalne pećnice

 

UKLANJANJE VOSKA IZ RUBLJA

Za čišćenje voska od svijeće, ostružite ostatke voska koliko god je moguće, bez oštećenja tkanine. Zagrijte rublje u mikrovalnoj pećnici na P80 programu (1 minutu) i uklonite mrlju papirom ili tkaninom.

 

JEDNOSTAVNO GULJENJE RAJČICA 

Rajčice operite i osušite. Uklonite stabljiku i na vrhu rajčice napravite rez u obliku slova X. Stavite rajčice na pladanj u mikrovalnu pećnicu i zagrijte oko 20 sekundi na P50 programu (500 W). Nakon što se ohlade, jednostavno ogulite koru.

 

STERILIZIRAJTE KUHINJSKE SPUŽVICE

Operite kuhinjske spužvice hladnom vodom i ocijedite. Napunite plastičnu posudu vodom i limunovim sokom (ili manjom čašom bijelog octa). Potopite spužvicu u posudu i ostavite u mikrovalnoj pećnici oko 5 minuta na P100 programu.

SAVJETI & TRIKOVI ZA HLAĐENJE

Hladnjaci

 

OPTIMALNI UVJETI OČUVANJA HRANE 

Svaka namirnica zahtijeva određenu temperaturu čuvanja. Meso i ribu je potrebno smjestiti u najhladniji dio hladnjaka, tzv. nultu zonu. Središnji dio hladnjaka (najčešće na 4-5°C) namijenjen je čuvanju jaja, mliječnih proizvoda, senfa i kremastih proizvoda te svih namirnica koje je potrebno držati u hladnjaku nakon otvaranja. Prostor više temperature, ladica za voće i povrće, može se koristiti za sve namirnice koje su osjetljive na niske temperature. Police na vratima prostor su najviše temperature unutar hladnjaka, namijenjene namirnicama koje zahtijevaju samo lagano hlađenje (npr. gazirana pića ili maslac).

 

OPTIMALNO OČUVANJE VOĆA I POVRĆA 

Voće i povrće namirnice su osjetljive na izuzetno niske temperature i potrebno ih je iskoristiti u kratkom roku, prije kvarenja. Preporuča se voće i povrće ne prati prije spremanja u hladnjak, kako vlaga ne bi pridonijela razvoju plijesni i bakterija.

 

AVOKADO ZREO ZA KONZUMACIJU

U dućanima, često ćete pronaći nezreli avokado koji je teško oguliti i konzumirati. Ukoliko avokado čuvate u hladnjaku, bit će potrebno duže vrijeme da sazrije prije nego što ga možete konzumirati. Preporuča se držati ga van hladnjaka kako bi brže sazrio - uživajte u savršeno mekoj i ukusnoj unutrašnjosti.

 

SAZNAJTE VIŠE O FiFo METODI 

Za upotrebu namirnica prije isteka roka trajanja i bez nepotrebnog bacanja hrane, primjenite FiFo metodu (First In, First Out - prvi unutra, prvi van). Pripazite da namirnice koje su prve stavljene u hladnjak budu i prve izvađene i iskorištene. Namirnice kupljene kasnije stavite ispod ili iza onih već spremljenih u hladnjak.

Vinski hladnjaci

 

AROME & OPTIMALNE TEMPERATURE 

Kao i kava, vino također ima određenu aromu. Najčešće su voćne arome, posebno tipične kod bijelih vina kao što su muškat, traminac, malvazija i rizling. Međutim, te arome su poprilično nestabilne i mogu se čuvati nekoliko mjeseci na niskoj temperaturi između 4 i 8°C.

 

TAJNA JE U ČEPOVIMA

Ukoliko su u stalnom doticaju s vinom, čepovi će zadržati optimalnu razinu vlažnosti. Suhi čepovi mogu izgubiti elastičnost i uzrokovati kvarenje vina zbog ulaska zraka.

 

EKOLOŠKI PRIHVATLJIVE POLICE OD BAMBUSA

Od kojeg su materijala napravljene police Candy vinskih hladnjaka? Napravljene su od bambusa, popularnog materijala u građevinskoj i industriji namještaja, s mnoštvom prednosti: bambus je snažna, ali fleksibilna vrsta drveta, otporna na udarce; praktična i jednostavna za održavanje (ne zadržava tekućine i mrlje). Budući da nije predmet globalne eksploatacije, bambus je ekološki prihvatljiv i održiv odabir - široko dostupan i ne ugrožava šumske ekosustave. Candy vinski hladnjaci - sigurni, praktični i ekološki prihvatljivi!

PRISTUPITE MNOŠTVU DODATNIH SADRŽAJA

 

CANDY KONTROLNI HUB U APLIKACIJI

Saznajte više
 

VIDEO RECEPTI 

Saznajte više