UPITAJTE CANDY
Povratak na blog

Kako očistiti staklo s unutrašnje strane pećnice?

How can I do to clean the glass inside the oven in the kitchen

Dignite ruke ako se nikada niste našli u kritičnoj situaciji u kuhinji - čišćenja pećnice! Posebice ako ste kulinarski majstor, znate da ostaci masnoće i ulja ne praštaju lako. Između kućanskih poslova, ovaj je bez sumnje pun izazova, ali uz nekoliko jednostavnih savjeta, savladat ćete ga bez problema.

Zašto je toliko važno održavati čistoću unutrašnjeg stakla?

Održavanje čistoće unutrašnjeg stakla pećnica ključno je ne samo zbog boljeg pogleda na hranu tijekom pečenja, već najviše zato što prljavština i masnoća mogu utjecati na preciznost pečenja, kao i kvalitetu te higijenu hrane.

Dobre navike za besprijekorno čistu pećnicu

Izreka kaže da je bolje spriječiti nego liječiti, stoga nakon svakog korištenja, preporuka je brzo čišćenje. Kako? Pričekajte da se vrata pećnice u potpunosti ohlade, nakog toga prijeđite vlažnom spužvicom preko stakla kako biste omekšali masnoću te pomoću praktične lopatice uklonite zaostalu prljavštinu. Za kraj, isperite vodom.

Što učiniti za optimalno čišćenje unutrašnjeg stakla pećnice?

Za dubinsko čišćenje unutrašnjeg stakla, potrebno je skinuti vrata pećnice: pokazat ćemo vam kako.

  • Otvorite vrata pećnice i okrenite šarke kao prikazano na sljedećim slikama;

  

  • Uklonite vijke i metalne poklopce, povlačenjem prema gore (vidi sliku);

  

  • Konačno, kao prikazano na sljedećim slikama, izvadite staklo iz vrata pećnice, nakon toga, čišćenje može početi.

  

  • Nakon čišćenja, pripazite da sve dijelove vratite na odgovarajuće mjesto i prema pravilnom redoslijedu te otpustite šarke kao prikazano niže.

Koja sredstva koristiti za čišćenje?

Osim deterdženata dostupnih na tržištu, najtvrdokornije ostatke masnoće možete ukloniti mješavinom vode  i sode bikarbone (doza: 300 g natrijevog bikarbonata + 0,1 L vode). Nakon čišćenja vlažnom krpom (namočenom u vruću vodu) i uklanjanja prljavštine, nanesite mješavinu na unutrašnje staklo i ostavite da djeluje oko 15 minuta prije uklanjanja mekom suhom krpom.  Za blistav sjaj, završite čišćenje alkoholnim octom koji ćete ostaviti da djeluje 15 minuta.

Čista pećnica spremna za upotrebu

Uz naše savjete, čišćenje pećnice zahtijeva malo truda za savršene rezultate.

04/02/16
Kategorije: