Upitajte Candy

Upitajte Candy

Candy je uz vas u svakom trenutku. Tražite uputstva za upotrebu i održavanje vašeg uređaja ili samo želite savjet kako odabrati pravi uređaj? Pišite nam! Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja.

 

Upitajte Candy

UPITAJTE CANDY

Candy refrigerators

Koja je razlika između No Frost i statičkog hladnjaka?


Kod hladnjaka ne postoji isključivo podjela na No Frost i statičke, već se dijele u različite kategorije ovisno o načinu hlađenja hrane: statički, statičko ventilacijski, No Frost (ili Total No Frost) i Frost Free (ili No Partial Frost). Pogledajmo koji vam model najbolje odgovara, ovisno o vašim potrebama.

No Frost ili Total No Frost hladnjak

Total No Frost hladnjak ne zahtijeva ručno odleđivanje ledenice i može ograničiti stvaranje plijesni ili neugodnih mirisa unutar hladnjaka zahvaljujući sustavu jednog motora, s jednim isparivačem te ventilacijskom uređaju i obradi zraka koja sprječava stvaranje leda i inja, pročišćavajući mirise koje proizvodi hrana.

Rashladni plin, međutim, suhog je tipa, što može dovesti do isušivanja namirnica poput povrća: preporuka je zaštititi ih plastičnom folijom prije stavljanja u hladnjak.

Statički i statičko ventilacijski hladnjak

Statičko hlađenje najčešći je sustav s jednim ili više motora, uz zaseban sustav hlađenja za hladnjak i zaseban za ledenicu. Hlađenje se odvija zahvaljujući kruženju plinu kroz hladnjak i ledenicu sve dok se ne postigne željena temperatura.

Statičko ventilacijski hladnjak koristi isti način rada kao i statički, uz dodatak ventilatora u odjeljku hladnjaka za raspršivanje hladnog zraka na ujednačeniji način: time je osigurano bolje očuvanje hrane.

Ventilacijski, kao i statički hladnjaci zahtijevaju periodično ručno odleđivanje ledenice, koje se preporuča jednom ili dvaput godišnje.

Frost Free ili Partial No Frost hladnjak

Ova vrsta hladnjaka nova je generacija koja spaja karakteristike statičkog ili statičko ventilacijskog s Total No Frost hladnjakom: saznajmo na koji način rade. Hlađenje hladnjaka je statičko ili ventilacijsko, na način da ne isušuje namirnice: ledenica je No Frost, čime se eliminira postupak ručnog odleđivanja.

Na taj način spajaju se prednosti oba sustava.

Važno je znati....

  • Pojava leda u hladnjaku uzrokovana je zaleđivanjem vodene pare iz hrane i zraka koji ulazi kod svakog otvaranja vrata hladnjaka/ledenice.
  • Led u ledenici potrebno je ukloniti nakon što debljina prelazi 2 mm.
  • Hladnjaci A+, A++ i A+++ energetske klase jamče veliku uštedu novca, za istu upotrebu uređaja.
16/04/15