UPITAJTE CANDY
Povratak na blog

Imate li kakve praktične savjete o održavanju rublja u besprijekornom stanju?

Imate li kakve praktične savjete o održavanju rublja u besprijekornom stanju?

Za očuvanje rublja u besprijekornom stanju, kako bi izgledalo novo kao i prvog dana. Važno je pratiti nekoliko praktičnih savjeta za dulji vijek vaših omiljenih odjevnih predmeta.  

Krenimo s osnovama: pažljivo odaberite program pranja odgovarajuć materijalu rublja. Danas, statistika pokazuje da u prosjeku koristimo samo tri od mnoštva dostupnih programa. Najčešće korišteni su programi za osjetljivo rublje, za pamuk i brzi programi.

Kako biste sprječili oštećenje tkanina, izuzetno je važno pratiti upute na etiketama rublja, posebno preporučene od strane proizvođača.

Nova generacija perilica rublja nudi širok raspon programa,  namijenjenih različitim vrstama rublja, kao i dodatnih opcija koje jamče optimalne rezultate učinkovitosti čišćenja, kao i mogućnost uštede vremena i vode.

Odabir optimalnog programa odličan je početak brige i očuvanja vašeg rublja, ali postoje i ostale predostrožnosti koje treba imati na umu.

Nakon završetka programa pranja, ne ostavljate rublje predugo u perilici rublja. Time ćete izbjeći nastanak neugodnih mirisa, ali i smanjiti gužvanje rublja i olakšati glačanje.

Kod vješanja rublja na rešetku, postavite ga vodoravno. Ukoliko koristite uže za vješanje, pokušajte smanjiti upotrebu kvačica koje ostavljaju tragove na rublju. Osjetljivi odjevni predmeti poput pulovera mogu se iskriviti pod težinom vode, stoga je ključno da ih sušite u vodoravnom položaju, položene na ručnik.

Za savršene košulje, savjet je objesiti ih izravno na vješalice. Na taj način, olakšat ćete glačanje i smanjiti upotrebu pare.

Ako se pridržavate ovih nekoliko jednostavnih koraka, vaše rublje će duže ostati besprijekorno!

04/07/16
Kategorije: